Recrea

Cycling Vlaanderen "Afdeling West-Vlaanderen vzw"

VOORWOORD VOORZITTER RECREA

Beste fietser,


Vooreerst wil ik alle leden van Cycling Vlaanderen een voorspoedig en gezond fietsjaar 2018 toewensen!


Het wordt stilaan tijd om vooruit te kijken naar het komende fietsseizoen 2018.

Vooraleer we onze stalen ros bestijgen, gaan we eerst naar de hoogmis van de fiets, zijnde de fietsbeurs Velofollies. De beurs is in de voorbije jaren uitgegroeid tot een grote speelgoedwinkel voor elke fietsliefhebber. Jaarlijks vergapen we ons aan het mooiste en beste fietsmateriaal van het ogenblik maar we kunnen er eveneens terecht voor fietsreizen, fietsorganisaties en aanverwante fietsproducten. Vele fietsdromen krijgen concrete vorm na het bezoeken van de beurs.


Vele fietsdoelen worden gepland in het binnen- en/of buitenland. Fietsers gaan reeds van in het vroege voorjaar op stage naar zonniger oorden om de nodige kilometers te malen in functie van hun komende doelen. We zijn steeds op zoek naar nieuwe sportieve uitdagingen, al of niet met een competitieve insteek. Dergelijke fietsdoelen zorgen voor de nodige zuurstof en motivatie om ons aan het fietsen te houden. Dit juich ik alleen maar toe maar we mogen hierbij onze eigen West-Vlaamse fietsorganisaties zeker niet uit het oog verliezen.


Hierbij lanceer ik een warme oproep  ter promo van onze eigen provinciale fietsorganisaties. Als West-Vlaamse coördinator sta ik versteld van de vele mooie fietsorganisaties binnen onze provincie. Organisatoren geven week na week het beste van zichzelf om onze fietsers in eigen streek te verwennen. Je hebt de keuze uit recrea of MTB tochten, verschillende afstanden, een lage deelnameprijs en goed bepijlde parcours. Kortom, onze organisaties bieden alle comfort wat een fietser wenst.. Ondanks de vele inspanningen hebben deze organisaties het niet gemakkelijk en verdienen ze zeker een duwtje  in de rug.


Ik hoop dat velen onder ons in 2018 opnieuw de weg vinden naar onze eigen provinciale organisaties. Ik ben ervan overtuigd dat de organisatoren een evenwichtige fietskalender aanbieden met organisaties op maat van elke fietser. Fietsers die op regelmatige basis deelnemen aan onze komende organisaties gaan positief verrast zijn. De kalender is een mengelmoes van sportieve uitdagingen en verrassende parcours in een natuurlijk kader.


Naast de promo voor de fietsorganisaties wil ik als coördinator de communicatie versterken en wil ik in samenspraak met clubs en leden werk maken van een dynamischer en frisser recreabeleid. Ik heb het geluk dat wij kunnen verder werken op een goed onderbouwde basis, dankzij mijn voorganger dhr. André Henneco. Hierbij wil ik André bedanken voor het goede werk in de voorbije jaren met zijn voltallige ploeg!


Ik hoop dat ik jullie in de komende maanden regelmatig mag ontmoeten op de fiets en weet dat ik samen met alle clubs en alle leden werk wil maken van een uitdagend, sportief en toeristisch recreabeleid in onze provincie!


Mvg

Björn Leenknegt

Coördinator Recrea

CV – West - Vlaanderen


Copyright © Wielerbond West-Vlaanderen

www.wiebowest.be